Tenis Sporunun Öğrenim Süreci
Tenis, çocuklara, ergenlik döneminde olan gençlere, yaşı ilerlemiş olan bireylere faydalı olan ve öğrenimi de oldukça önemli olan bir spordur. Tenis öğrenmek için bir kursa, kulübe başvuran bireyler için öğrenim süresi oldukça önem taşır. Tenis sporunun tamamı ile öğreniminin tamamlanmasında belirli bir süre ya da standart bir süre yoktur. Öğrenim süreleri kişiden kişiye veya eğitim alan bireylere göre değişkenlik gösterir. Tenis sporunda öğrenim sürecinin belirlenmesi kaç kur veya kaç adet eğitim kursu olacağının belirlenmesi için farklı değişken unsurları vardır. Yaş aralığı, antrenman sıklığı, tenis sporuna karşı duyulan ilgi ve alaka olmak üzere değişkenlik gösteren unsurlar vardır. Bu değişkenler göz önünde tutulduğu takdirde bir bireyin tenis sporunu öğrenmesi, uygulama yapılması ve pratiğe dökülmesi için yaklaşık olarak 15 saatlik bir özel ders süreci veya eğitim süreci tamamlanması gerekir. 15 saat belirli aralıklara bölünerek bir zaman süreci almaktadır. Özel bir eğitim sürecinin yanı sıra ise grup ile birlikte yapılan eğitim süreçleri de göz önünde tutulmaktadır. Grup ile yapılan eğitim süreçleri ise 20 saat kadar bir süreye uzayabilmektedir.
Tenis Spor Dalının Tarihçesi
Tenis spor dalının kökleri ve tarihi yaklaşık olarak 19.yüzyıl ve 1800’lerden itibaren olmak üzere 1873’e kadar dayanmaktadır. Tenis sporu ilk olarak İngilizce dilinin konuşulmakta olduğu ülkelerde yayılım göstermiştir. İlk olarak ise Fransa’da oynandığı gözlenmiştir. Fakat farklı rivayetlere göre ise Meksika’da oynandığı da söz konusu olabilmektedir. Tenis sporu Fransa ülkesinde ilk olarak “Avuç İçi Oyunu” olarak isimlendirilmişti. Belirli zamanların aşılarak farklı ülkelere tenis sporunun yayılım göstermesi ile tüm dünyada oynanan bir spor dalı haline gelmiştir.
Tenis Maçlarında Hakem Dağılımı ve Düzeni
Tenis maçlarında toplam olmak üzere 13 adet maç hakemi bulunmaktadır. Bu hakemler ise farklı farklı alanlarda yer almak ile birlikte görevleri de farklıdır. 1 adet yüksek sandalyede oturan hakem, 1 adet kenarda oturan ve baş hakem olarak isimlendirilen hakem, 2 adet ayak hatası hakemi, 1 adet ağ hakemi, 2 adet yatay çizgi hakemi, 6 adet dikey çizgi hakemi olmak üzere toplamda 13 adettir. Bu hakemlerin bulunması maçın düzenini ve kuralların da uygulanabilmesini sağlar.